Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης μαζί με τον συνεργό του, άρπαξαν μια τσάντα με χρήματα από ένα ζευγάρι το πρωί της 9ης Απριλίου, χτυπώντας και απειλώντας τα θύματά τους με ένα πιστόλι.

Οι φωνές των θυμάτων προκάλεσαν την κινητοποίηση των πολιτών που κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον συνοδηγό της μηχανής.

Οι δύο δράστες  είχαν μεταβεί στο Μαρούσι με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος Αλβανός που συνελήφθη, προέβαλε σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν στο σημείο.

Στον χώρο που διαπράχθηκε η ληστεία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών, εντός της οποίας βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι κρότου αερίου, δύο κράνη μοτοσικλετιστή, κουκούλα τύπου full face και κινητό τηλέφωνο

Από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προέκυψε  ότι οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον μήνα Φεβρουάριο, προέβαιναν συστηματικά σε ληστείες σε καταστήματα εστίασης και φαρμακεία, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, μετέβαιναν, πρωινές ή απογευματινές ώρες, με μοτοσυκλέτα, στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και με την απειλή του κατασχεθέντος πιστολιού, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν τις εισπράξεις και διάφορα προϊόντα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των ληστειών και προκειμένου να κάμψουν τα περιθώρια αντίστασης των θυμάτων τους, δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις ληστειών και μία κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.