Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι οδηγοί και πεζοί έχουν τα σχετικά έντυπα μετακίνησης μαζί τους (σ.σ. ή έχουν στείλει το ανάλογο sms), καθημερινά βεβαιώνονται σε όλη τη χώρα περίπου 2.000 παραβάσεις με διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τους περίπου 600 ανιχνευτές κίνησης και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας που υπάρχουν στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, χθες Μεγάλη Δευτέρα, παρουσιάστηκε αύξηση 3,7% σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα 6 Απριλίου, ενώ σε σχέση με την πρώτη Δευτέρα που εφαρμόστηκαν τα μέτρα παρατηρείται αύξηση 18,8% συνολικά σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Σκέψεις για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα

Την ημέρα του Πάσχα μάλιστα αναμένεται να πάρουν «φωτιά» οι ανιχνευτές κίνησης προκειμένου να υπάρχει εικόνα για το που παρατηρείται αυξημένη κίνηση και να στήνονται επιπλέον μπλόκα από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.

Μέτρα τα οποία αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, καθώς στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και κάποια στιγμή τη Δευτέρα του Πάσχα.