Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στο περίφημο R0. Πρόκειται για τον βαθμό μεταδοτικότητας της νόσου. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή, καταγράφεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται. Το R0 φαίνεται πως μειώνεται. Για τα κράτη το επιθυμητό αποτέλεσμα θα ήταν η χρυσή ισορροπία, καταγραφή λοιμώξεων που θα μπορούσε να διαχειριστεί το σύστημα υγείας. Το δικό μας πιέστηκε λιγότερο. Το R0 στην πατρίδα μας είναι κάτω από 1. Η νόσος φθίνει και εξαφανίζεται. Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. 

Είμαστε σε καλή φάση, που μειώνεται η διασπορά στην κοινότητα. Δεν θα θέλαμε να δούμε μετά από 15 μέρες, τα αποτελέσματα μαζικών συναθροίσεων, οικογενειακά τραπέζια που μπορούν εύκολα να διασπείρουν τον ιό.

Θα δούμε με προσοχή ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον, έναν σχεδιασμό για την επόμενη φάση. Ακούτε καλά νούμερα, αλλά δεν είμαστε ακόμα στο σημείο να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα. Το «ωχ αδερφέ» και το «δεν βαριέσαι» δεν είναι γι αυτή την περίοδο. Θέλει προσοχή. Είναι φοβερή ευκαιρία (σ.σ. το Πάσχα) για τον ιό να διασπαρεί αν δεν τηρήσουμε τις αποστάσεις αυτή την περίοδο».