Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ μίλησε για τα μέτρα της ΕΛΑΣ για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού και ανέφερε ότι οι τελικές εντολές δεν έχουν δοθεί ακόμη, ωστόσο προβλέπει ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πάρα πολύ αυστηρές για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα την ημέρα του Πάσχα, για μηδενική μετακίνηση προφανώς. Περιμένουμε και εμείς το επιχειρησιακό σχέδιο για να δράσουμε ανάλογα».

«Είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι δεν θα κουνηθεί κουνούπι την Κυριακή» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε ότι όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ θα είναι στον δρόμο.

Διώκονται οι συναθροίσεις, όχι το ψήσιμο

Ερωτηθείς για το αν διώκονται οι συναθροίσεις ή το ψήσιμο, ο κ. Μπαλάσκας ξεκαθάρισε ότι «διώκονται οι συναθροίσεις γιατί όπως έχουμε ξαναπεί το να βγει κάποιος με την κόρη του ή τη σύζυγό του σε μία λογισμένη απόσταση να ψήσει και δύο παϊδάκια, εντάξει ας πάει και παλιάμπελο. Το να συναθροιστούν στην πυλωτή της πολυκατοικίας ή σε ένα χωράφι 10 άνθρωποι και να ψήσουν αρνιά και να αρχίσουν τα κρασιά και γεια μας και χρόνια πολλά εκεί υπάρχει πρόβλημα. Εκεί θα παρέμβει άμεσα η αστυνομία».

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα