Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το «λουκέτο» στους χώρους λατρείας παρατείνεται μέχρι τις 28 Απριλίου ενώ αναμένεται μέσα στην ημέρα να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: Η εκκλησία ακολουθεί τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πάσης Ελλάδος είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για τη σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τον ρώτησε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.

Ο κ. Ιερώνυμος τον ενημέρωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.