Νωρίτερα το πρωί είχε σημειωθεί ένταση στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας με αποτέλεσμα να συλληφθεί μια γυναίκα, η οποία επιχείρησε να περάσει μέσα στον Ιερό Ναό.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. την σταμάτησαν και σύμφωνα με μαρτυρίες εκείνη αντέδρασε χτυπώντας με το χέρι τον επικεφαλής Αστυνόμο που βρίσκονταν στο σημείο.

Η γυναίκα ζητούσε επιμόνως από τους Αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο περί απαγόρευσης εισόδου στους Ιερούς Ναούς, λέγοντας ότι αν τελικά την προσαγάγουν «θα σας κάνω βούκινο μέσα από τις σελίδες μου στο Facebook».

Το σκηνικό προκάλεσε και την αντίδραση του ιερέα Χριστόφορου Γουρλή που βγαίνοντας έξω από την Εκκλησία κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία φωνάζοντας τους «ντροπή».

«Ρε παιδιά τι κάνετε; Αυτό λέγεται ανάσταση; Αίσχος. Αίσχος στην Πολιτεία, αίσχος στην Αστυνομία που χρησιμοποιεί βία σε μία γυναίκα. Αίσχος παιδιά.

Ήρθα να σας δώσω ευλογία και χρησιμοποιείτε τις χειροπέδες σε μία γυναίκα». Λίγα λεπτά ωστόσο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ασφάλεια Χίου προχώρησε στη σύλληψη του ιερέα, με την τοπική ιστοσελίδα να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες».

Πηγή: Politischios