Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για το «Θεό που δοξολογήθηκε στις ΜΕΘ», τον Σωτήρη Τσιόδρα που ο δημόσιος λόγος του είναι «σύνθεση Ανατολής και Δύσης» αλλά και για την ευκαιρία που έχει η χώρα μας να εξέλθει δυνατότερη από την υγειονομική κρίση.

«Κάθομαι μέσα στο σπίτι, έχω τα βιβλία μου, δεν χάνω στις 6 η ώρα ανυπερθέτως τον καθηγητή Τσιόδρα. Από τη μια του μεριά είναι επιστήμονας, ορθολογιστής, σύγχρονος άνθρωπος, θα λέγαμε της Δύσης, από την άλλη τα λόγια του έχουν στοργή, πόνο, ενσυναίσθηση που συνήθως αυτά τα πράγματα τα ταυτίζουμε με την Ανατολή. Έχουμε σύνθεση Ανατολής και Δύσης, δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό σε δημόσιο λόγο. Ο πολιτικός μας βίος μέχρι τώρα δεν πέτυχε σύνθεση Ανατολής – Δύσης όπως οι καλλιτέχνες, οι μεγάλοι ποιητές, οι ζωγράφοι οι μεγάλοι του τραγουδιού. Ξαφνικά στο δημόσιο λόγο έχουμε τέτοια σύνθεση από έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά τι λέει, έναν επιστήμονα που δεν θέλει καθόλου να προβληθεί δεν βλέπει την ώρα να φύγει από το δωμάτιο. Δεν το είχαμε ξαναδεί». 

«Ποτέ δεν ήμασταν πιο μαζί, γιατί δεν ήμασταν καθόλου αποξενωμένοι, αντίθετα απ' ο,τι θα περίμενε κάνεις επειδή ήμασταν στα σπίτια μας... ναι πότε δεν ήμασταν πιο μαζί. Ταν ωραίο αυτό, βγήκαμε στα μπαλκόνια με τα κεριά αναμμένα... Θαυμάσια. Αυτό πραγματικά είναι Παράξενο Πάσχα», είπε ο κ. Σαββόπουλος.

Μάλιστα, επικαιροποίησε και παράφρασε το τραγούδι του «Εμείς, του '60 οι εκδρομείς» με μια δόση αυτοσαρκασμού.

«Εμείς του '60 οι ευπαθείς, του Τσιόδρα οι προσφιλείς, ποντάρουμε πως θα 'ναι θριαμβευτής. Του Πάσχα ο αμνός και νικημένος ποιος, ο κορονοϊός». 

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο