Δεύτερο κρούσμα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε στη δομή στο Κρανίδι, την οποία το πρωί της Δευτέρας επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο διοικήτης του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετική είναι και μια καθαρίστρια που εργάζεται στη δομή.

Η καθαρίστρια εικάζεται ότι νόσησε μέσα στη δομή. Επίσης η ίδια κόλλησε τον σύντροφο της

Η ίδια είχε να πάει στη δομή από την προ-προηγούμενη Τετάρτη. Τη Μεγάλη Δευτέρα παρουσίασε συμπτώματα. Της έγινε έλεγχος όπως και στις στενές επαφές της και μπήκαν 7-8 άτομα σε καραντίνα.

Για προληπτικούς λόγους όλη η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα από τη Μ. Πέμπτη.

Το πρώτο κρούσμα είναι μία φιλοξενούμενη που διαμένει στη δομή του Κρανιδίου και βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η 28χρονη είναι από την Σομαλία και φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για αιτία άσχετη με τον κορονοϊό αλλά έκανε το σχετικό τεστ και βρέθηκε θετική.

Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στη δομή φιλοξενίας  στο Κρανίδι.

Ήδη, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην συγκεκριμένη  δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, έχει μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό.