Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Κρανίδι κατά την αποχώρησή του ανέφερε ότι «Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk», ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας να μείνουν στα σπίτια τους και τόνισε: «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει μια αξία να δούμε τα δείγματα, αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να έχουμε εικόνα. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Σκηνές του στρατού έξω από τη δομή φιλοξενίας

Έξω από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι άνδρες του στρατού έστησαν σκηνές προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση, ενώ σε αυτές θα διενεργούνται και οι εξετάσεις για τον κορονοϊό από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο.

Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι το Κρανίδι μπαίνει σε καραντίνα και θα υπάρξει απαγόρευση στις μετακινήσεις.