Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα πρώτα 62 αποτελέσματα από τα συνολικά 177 δείγματα που ελήφθησαν από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου είναι αρνητικά στον κορονοϊό, ωστόσο ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρξει την Πέμπτη, οπότε θα ανακοινωθεί επισήμως το σύνολο των αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα δύο βρέφη από τη δομή προσφύγων στο Κρανίδι, που βρέθηκαν θετικά στον ιό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Στη δομή εντοπίστηκαν 150 κρούσματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε μεταβεί στο Κρανίδι κατά την αποχώρησή του ανέφερε ότι «Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk», ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας να μείνουν στα σπίτια τους και τόνισε: «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει μια αξία να δούμε τα δείγματα, αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να έχουμε εικόνα. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι το Κρανίδι μπαίνει σε καραντίνα και θα υπάρξει απαγόρευση στις μετακινήσεις.