Ο δράστης παραπέμθηκε να απολογηθεί στον πέμπτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

«Με χτύπησε. Έφαγα πολλές… Θόλωσα! Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα» είπε ο 63χρονος σύμφωνα με το grtimes.gr.

Σύμφωνα με το OPEN, οι γείτονες του 63χρονου θέλουν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του.

«Ο αυτόπτης μάρτυρας και γείτονας και ο δράστης μου είπαν ότι πολύ τακτικά χτυπούσε τη μάνα του. Κάθε φορά που τον έβλεπα στο δρόμο μου έλεγε “δεν πάμε καλά, ο Σάκης έμπλεξε με ναρκωτικά, παίρνει ψυχοφάρμακα”. Χθες ήρθα εδώ και έμαθα ότι είχε χτυπήσει πολύ τη μάνα του» είπε ο κ. Ιορδάνης, φίλος του δράστη.

Ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού κ. Γιώργος ανέφερε πως «το δράμα το ζούμε όλοι μαζί. Αυτό συμβαίνει χρόνια, δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτό που κατάλαβα είναι πως κάθε φορά που το παιδί σήκωνε χέρι πρέπει να ήταν χειρότερο από την προηγούμενη, έπαθα σοκ όταν είδα τον Αλέκο. Δεν τον είχε χτυπήσει απλά πολύ, αν τον δείτε θα πάθετε σοκ. Για να γίνει ένα πρόσωπο ανθρώπου έτσι πρέπει να τον χτυπάς 20 λεπτά. Ήταν παραμορφωμένος. Συνέχεια γίνονταν καβγάδες. Ο Αλέκος έχει ένα κτήμα, πήγαινε εκεί και ηρεμούσε, περίμενε να τελειώσει ο κορονοϊός να δει την εγγονούλα του».

«Μέσα στην οικογένεια δεν ξέρεις τι συμβαίνει ακριβώς. Ο Σάκης ήθελε τέσσερα πακέτα τσιγάρα τη μέρα να καπνίζει και τα έπαιρνε ο μπαμπάς, που να βρει; Έγινε τώρα και αυτό με τον κορονοϊό, αν κλείσανε τώρα μέσα τον Σάκη που γυρνούσε στη γειτονιά και δεν άκουγε, όλα αυτά επηρεάζουν» συμπλήρωσε.

«Ξεψύχησε στα χέρια μου»

Φίλος της οικογένειας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα γεγονότα.

«Εδώ παίχτηκε μια τραγωδία. Υπήρχαν προστριβές», λέει ο κ. Νικήτας ο οποίος ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό.

«Ο νεαρός κυνηγούσε τη μητέρα του και την χτυπούσε με ένα σίδερο. Τον πήρα, τον ηρέμησα. Μετά ήρθε και ο πατέρας του, εξαγριώθηκε και τον γρονθοκόπησε άσχημα. Κάποια στιγμή ξέφυγε από την προσοχή μου ο πατέρας του, πήρε το όπλο και μας πυροβόλησε τρεις φορές. Το πήρα τραυματισμένο το θύμα, το πήρα προς το σπίτι μου, είχε τραυματιστεί στο χέρι, ήταν σακατεμένο» αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 και συνεχίζει: «Ξανά βγήκε ο δράστης, πυροβόλησε ξανά, άλλες δυο – τρεις φορές και το θύμα ξεψύχησε στα χέρια μου. Τα σκάγια με χτύπησαν και εμένα, ευτυχώς ελαφρά»

Αναφερόμενος στο θύμα, λέει ότι «δεν ήταν τοξικομανής, όπως έχει ειπωθεί, ήταν ένα παιδί που είχε ψυχολογικά προβλήματα».