Ο λόγος για αδίστακτους ληστές, για τους οποίους υπήρχε πληροφορία ότι είχαν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό που δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης - Ελληνικού, μετά από πληροφόρηση για την ταυτότητα των δραστών από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης. Οι τρεις αλβανικής καταγωγής ληστές είδαν ξαφνικά μπροστά τους τα όπλα των αστυνομικών και δεν σκέφτηκαν καν να αντιδράσουν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συλληφθέντες είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα στην Κατερίνη, όπου είχαν εισβάλει στο σπίτι μίας ηλικιωμένης γυναίκας, την οποία έδεσαν για να αρπάξουν τις ελάχιστες οικονομίες της (περίπου 150 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ). Στη συνέχεια, γύρισαν στην «έδρα» τους στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι είχαν να κάνουν με σκληρούς ληστές, κάτι που αποδείχτηκε από τον εντοπισμό ενός πιστολιού, ενός περιστρόφου και ενός οπλοπολυβόλου Scorpion στο διαμέρισμα της Αργυρούπολης.

Πιο αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.: ένα υποπολυβόλο με γεμιστήρα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, 133 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία κενή γεμιστήρα, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer), διάφορα κοσμήματα, καθώς και 3 σφυριά, 1 βαριοπούλα και 1 κουκούλα τύπου full - face.

Το γεγονός ότι οι δράστες ήταν σεσημασμένοι είχε ως αποτέλεσμα δύο από τους τρεις συλληφθέντες να κριθούν προφυλακιστέοι. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες πιθανότατα ετοίμαζαν επιθέσεις στην Αττική, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις ληστειών.