Πιο συγκεκριμένα, μετά τη σύλληψη του 37χρονου «πρωταγωνιστή» της... χολιγουντιανής καταδίωξης το βράδυ της Τρίτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν την εμπλοκή του (σ.σ. καθώς και του 28χρονου ομοεθνή συνεργού του) σε διακίνηση ναρκωτικών. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, έγινε νέα αστυνομική επιχείρηση σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και σε σπίτια στην περιοχή του Ζωγράφου. Η Αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις, 2 Αλβανών και 2 Ελλήνων που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών εντός της Πολυτεχνειούπολης.

Στην οικεία ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 328 γραμμαρίων, συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, πιστόλι και γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων, 15 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Σε άλλη οικία εντοπίστηκε και συνελήφθη επιπλέον μία ημεδαπή για ναρκωτικά και όπλα, ενώ σε τρίτη οικεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 589,1 γραμμαρίων, γυάλινο βάζο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 5.360 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ακόμα -κατά περίπτωση- για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.