Σύμφωνα με το ekriti.gr, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη υποστηρίζει ότι «ο Λευτέρης Καλομοίρης έπεσε νεκρός από τον ίδιο του το γιο καθώς δε βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του Γιώργου Ξυλούρη».

«Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ, ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές. Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη» συγκλονίζει ο γιος του 30χρονου θύματος.

Τις καλές, σε γενικές γραμμές, σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών, πιστοποιούν μαρτυρίες και άλλων κατοίκων του χωριού, σύμφωνα πάντα με το ekriti.gr.

Σε λίγο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη. 

Η σορός του Λευτέρη Καλομοίρη δεν θα μεταφερθεί στο σπίτι του, όπως συνηθίζεται, υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς το σπίτι του Γιώργου Ξυλούρη είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. Η σορός παραμένει στη σχολή που διατηρούσε ο άτυχος 63χρονος και από εκεί θα μεταφερθεί στην εκκλησία για την νεκρώσιμο ακολουθία.