Η οικογένεια Ξυλούρη ισχυρίζεται ότι ο 30χρονος δεν έκανε χρήση του όπλου και ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ήταν αυτός που εκτέλεσε τόσο τον Γιώργο όσο και τον ίδιο του τον πατέρα, η πλευρά Καλομοίρη καταγγέλλει «μαγείρεμα» των στοιχείων. Ειδικότερα, ο δικηγόρος του 29χρονου κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας, υποστήριξε μιλώντας στο Open ότι η πλευρά Ξυλούρη παρέδωσε το όπλο δύο 24ωρα μετά το φονικό και μίλησε για «μαγειρεμένη» παράδοση. «Εγώ πιστεύω ότι αυτό το όπλο δεν είναι το πραγματικό όπλο. Είναι «μαγειρεμένη» παράδοση ενός άλλου όπλου και αυτό θα το δείτε όταν έρθουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Το ίδιο θεωρεί και για τη σκηνή του εγκλήματος, λέγοντας ότι έχει «πειραχθεί». «Κάποιοι είχαν πάει και είχαν πλύνει τον τόπο του συμβάντος πριν φτάσει η αστυνομία» σημείωσε.

Πολλά τα «ερωτηματικά» στην υπόθεση

Ακόμα και σήμερα – τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα – αρκετά παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα. Το cretapost.gr συγκέντρωσε τα βασικότερα εξ αυτών:

Πώς σκοτώθηκε ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης

Ο 63χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν αυτή η σφαίρα προήλθε από το όπλο που κρατούσε ο Γιώργος Ξυλούρης ή από το όπλο του 29χρονου γιου του. Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ισχυρίζεται ότι τον σκότωσε ο Γιώργος Ξυλούρης, η οικογένεια του 30χρονου όμως αναφέρει πως δεν υπήρχε πυρίτιδα στα χέρια του και δεν πυροβόλησε εκείνος.

Το όπλο της οικογένειας του Γιώργου Ξυλούρη

Μετά από δύο περίπου 24ωρα η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε στις αρχές και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ανωγείων το όπλο. Εδώ υπάρχουν τα εξής δύο ερωτηματικά: Κατ’ αρχήν ποιος πήρε εξ αρχής το όπλο από τη σκηνή του εγκλήματος και γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη; Το δεύτερο είναι η δήλωση του Διονύσιου Βέρρα που ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

«Πειραγμένη» η σκηνή του εγκλήματος;

Από τη πρώτη στιγμή που ειπώθηκε πως στη σκηνή του εγκλήματος δεν βρέθηκε κανένα όπλο, παρά μόνο κάλυκες, ήταν γνωστό πως είχε «πειραχθεί». Ωστόσο, ο Διονύσης Βέρρας σε δηλώσεις του δίνει ακόμα ένα στοιχείο λέγοντας πως όχι μόνο είχε αφαιρεθεί το όπλο αλλά κάποιοι είχαν προλάβει να «πλύνουν» την σκηνή του εγκλήματος πριν φτάσει η αστυνομία. 

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς

Αρκετά ερωτηματικά– όχι όμως τόσο σοβαρά – υπάρχουν και στις σχέσεις των δύο οικογενειών και ειδικά των μελών που συμμετείχαν στην φονική συμπλοκή. Άλλοι λένε πως ο Γιώργος Ξυλούρης είχε προβλήματα με τον Λευτέρη Καλομοίρη. Άλλοι αναφέρουν πως τα προβλήματα υπήρχαν μεταξύ του Γιώργου Ξυλούρη και του γιου του 63χρονου. Την ίδια ώρα, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στις απόψεις ως προς το πώς ξεκίνησε ο καυγάς. Είναι δεδομένο ότι ο καυγάς ξεκίνησε έξω από το σπίτι του Καλομοίρη αλλά ανάμεσα σε ποιους; Στους δύο νεαρούς άνδρες ή στον Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη;

Γιώργος Κοκοσάλης: «Ν’ ανοίξουν τα στόματα»

H οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, διά στόματος του δικηγόρου Γιώργου Κοκοσάλη, ζητά από τους αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος να μιλήσουν.

Όπως τόνισε ο κ. Κοκοσάλης τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι όπως τα παρουσιάζει ο Μανώλης Καλομοίρης αλλά εντελώς διαφορετικά και θα πρέπει όσοι βρέθηκαν στο σημείο το βράδυ του διπλού φονικού «να ανοίξουν τα στόματα τους» και να καταθέσουν τα πραγματικά γεγονότα. «Θα πρέπει να καταθέσουν για να έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη και για να βάλουν τέλος σε τέτοιες ανάλογες ενέργειες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι, ο29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στα δικαστήρια θα υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων καθώς αναμένονται μέλη και των δύο οικογενειών.