Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», το πρώτο έγινε στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια. Στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους.

Το δεύτερο έλαβε χώρα τις απογευματινές ώρες Τέταρτης, κοντά στο χωριό Τυχερό, όταν Τούρκοι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ στον αέρα, ενώ περιπολούσαν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

Αντίστοιχα επεισόδια κατά μήκος της συνοριογραμμής είχαν προηγηθεί τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, όταν φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχαν πυροβολήσει στον αέρα, ενώ ένταση είχε σημειωθεί και την περασμένη Τρίτη όταν σύμφωνα με το γερμανικό  περιοδικό Der Spiegel, Τούρκοι συνοριοφύλακες είχαν πυροβολήσει κατά Γερμανών που ανήκουν στη δύναμη της Frontex στην περιοχή. Όλα τα περιστατικά είχαν συμβεί κοντά στο χωριό Τυχερό.

Αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αποδίδουν τα περιστατικά στην προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή στόχευση των τουρκικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν συγκεκριμένα περάσματα κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων, στον Έβρο.