Στην πλατεία Βαρνάβα για παράδειγμα στο Παγκράτι, δεκάδες νεαροί πήραν το ποτό τους και κάθισαν εκεί το βράδυ, δημιουργώντας σε κάποιες περιπτώσεις συγχρωτισμό. Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο λόγος του Λυκαβηττού, όπου εκατοντάδες άτομα το βρέθηκαν εκεί το βράδυ της Τετάρτης για να δουν το φεγγάρι να «γεμίζει» ενόψει της σημερινής πανσελήνου. Σκηνικά που παραπέμπουν στην εποχή πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Πεταμένα μπουκάλια, τρικάκια με συνθήματα και αρκετά σκουπίδια, άφησαν πίσω τους τα περίπου 150-200 άτομα που πάρα την απαγόρευση βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής.

«Ο ιός είναι ακόμα εδώ, ο κίνδυνος τεράστιος, η βούλησή μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου ξεκάθαρη. Για αυτό τον λόγο και δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα τοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου και εφόσον συνεχιστούν τέτοιου είδους απαράδεκτες καταστάσεις», προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συνέχισε κάνοντας ένα κάλεσμα για τήρηση των οδηγιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να αυξήσει τις περιπολίες γύρω από πλατείες, ενώ από τα μεγάφωνα των περιπολικών θα ακούγονται και πάλι μηνύματα για αποφυγή του συγχρωτισμού, ενώ θα επισημαίνεται ξανά ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων.

Τέλος, μεγάλο πονοκέφαλο αποτελούν για τις Αρχές εκείνοι οι καταστηματάρχες που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου να ξεσπάσει μετά την καραντίνα και στο βωμό του κέρδους, σερβίρουν ποτά με το πρόσχημα του take away, σε χώρους δίπλα ή απέναντι από τα μαγαζιά τους. 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Intime