Μάλιστα, όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να ζητήσουν από τις δύο πλευρές να αποχωρήσουν καθώς υπήρχε συγχρωτισμός, καταγράφηκαν έντονες αντιδράσεις και λεκτικό προπηλακισμοί.

Δεκάδες άτομα φέρονται να «ταμπουρωθήκαν» στον ιερό ναό και αρνούνταν να βγουν πάρα τις εκκλήσεις  των αστυνομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκαν φραστικά και στον επικεφαλής αξιωματικό.

Μάλιστα, ζητήθηκε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα μύριζε… μπαρούτι, ανάμεσα σε διαδηλωτές και πιστούς.

Σημειώνεται  πως όλα ξεκίνησαν μετά από την απόφαση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης που κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού».

Άμεσα ο ιερέας της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία -που έχει βρεθεί αρκετές φορές στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες- απηύθυνε κάλεσμα για… αντισυγκέντρωση πιστών. 

Κάπως έτσι βρέθηκαν στο σημείο 150  άτομα, με την ένταση να εκτονώνεται τελικά λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής. 

Πηγή βίντεο: ilioupolinews.gr