Ο καθηγητής χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα τη Νότια Κορέα που «ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν» επισημαίνοντας τον κίνδυνο να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο λοιμωξιολόγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως επεσήμανε, η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί». 

«Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός… Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν» τόνισε ο καθηγητής εφιστώντας την προσοχή για να μην ακολουθήσουμε τον δρόμο αυτό. 

«Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα» ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας. «Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ. Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί. Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα» σημείωσε. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου. 

«Mε ενοχλεί πάρα πολύ η άναρχη κατάσταση στις πλατείες και τις παραλίες... Βάζουμε σε κίνδυνο την προσπάθειά μας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα» σχολίασε ο καθηγητής.