Οι τέσσερις συλληφθέντες, στην περιοχή του Κορωπίου, εντόπισαν τα υποψήφια θύματα να κινούνται με Ι.Χ. αυτοκίνητο και τους ζήτησαν να μιλήσουν. Ωστόσο, ένας απ’ αυτούς έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές εναντίον των δύο άλλων ανδρών. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που εντόπισαν το όχημα των δραστών (ένα «αγροτικό» φορτηγάκι) κι έναν από τους τέσσερις Ρομά, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας.

Κατά την προανάκριση προέκυψαν τα στοιχεία και των άλλων τριών συνεργών του, ενώ με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής, έγιναν ακόμη τρεις συλλήψεις. Όλοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο παθόντες ετράπησαν άμεσα σε φυγή με το όχημα τους, χωρίς τελικά να επέλθει κάποιος τραυματισμός. Από το σημείο, περισυλλέγησαν πέντε κάλυκες βληθέντων φυσιγγίων πυροβόλου όπλου, οι οποίοι εστάλησαν για περαιτέρω έρευνα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.