Η πλατεία ανακατασκευάστηκε με χορηγίες ιδιωτών.

Πλέον υπάρχει πάλι το εμβληματικό συντριβάνι με διάμετρο 40 μέτρων, 13 πίδακες και 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό αλλά η πλατεία δεν είχε παραδοθεί λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό.

Από το πρωί της Πέμπτης τα προστατευτικά κιγκλιδώματα έχουν αρχίσει να αφαιρούνται και η πλατεία καθαρίζεται από συνεργεία του Δήμου.

Στόχος φαίνεται πως είναι η ιστορική πλατεία να θυμίζει κάτι από… παλιά Αθήνα, καθώς την Ομόνοια κοσμούσε ένα σιντριβάνι και πριν από 60 χρόνια.

Το πρώτο σιντριβάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία Ομονοίας το 1960, ενώ αργότερα, το 1990, προστέθηκε και ο «Δρομέας», το γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Κώστας Βαρώτσος από σίδερο και γυαλί.

Το γλυπτό αυτό, ωστόσο, μεταφέρθηκε αργότερα απέναντι από το Χίλτον, ενώ η Ομόνοια σταμάτησε λίγο πριν την Ολυμπιάδα του 2004 να είναι κυκλικός κόμβος με τη δημιουργία της σύνδεσης Πανεπιστημίου-Αγίου Κωνσταντίνου.

Το σιντριβάνι τότε απομακρύνθηκε από την πλατεία, η οποία δεν άρεσε στους Αθηναίους λόγω του έντονου στοιχείου του τσιμέντου.