Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι «αταίριαστοι», η κυρία Γιαμαρέλλου επέμεινε στη θέση που έχει διατυπώσει από τα πρώτα στάδια της πανδημίας ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας, ενώ και σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα πάει στην εκκλησία και αν θα κοινωνήσει από την Κυριακή 11 Μαΐου που ξεκινούν και πάλι οι λειτουργίες με την παρουσία πιστών, η κυρία Γιμαρέλλου επανέλαβε όπως και παλιότερα ότι θα πάει να στην εκκλησία και θα κοινωνήσει.

 «Η Θεία Ευχαριστία είναι το μεγαλύτερο μυστήριο. Οι άνθρωποι οι οποίοι το πιστεύουν και συμμετέχουν σ’ αυτό είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο, είναι κάτι που υπερβαίνει τον νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας, πας με απόλυτη πίστη» και σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπερβαίνει και την υγεία μας η καθηγήτρια προσέθεσε: «Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν ως επιστήμων αν μπορεί να πει στους ανθρώπους που θα πάνε να κοινωνήσουν την Κυριακή δεν θα κολλήσουν. Η λοιμωξιολόγος είπε:

 «Εγώ το λέω και το πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν θα πάει κάπου άλλου και δεν θα κολλήσει και μετά μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο».

Σχετικά με τις επιστημονικές ενστάσεις που υφίστανται για το ζήτημα, η Ελένη Γιαμαρέλλου απάντησε:

«Στη Θεία Κοινωνία δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου που είναι πάνω από την επιστήμη και την επηρεάζει. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις. Κάνεις το σταυρό σου και προχωράς».

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορονοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άλλοι άνθρωποι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε; Αλλά δεν το λέω για απόδειξη. Δεν χρειαζόμαστε απολύτως καμία αποδείξει», κατέληξε η λοιμωξιολόγος.