Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο μάρτυρας κατέθεσε πως άκουσε τη μητέρα του Μανώλη Καλομοίρη να του λέει «σκύλε, σκότωσες τον πατέρα σου». Ισχυρίστηκε πως είδε τον Καλομοίρη να δίνει γροθιές στον πατέρα του.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στην ανακρίτρια Ρεθύμνου πως άκουσε φασαρία και βγήκε έξω. Τότε είδε τον πατέρα και τον ξάδερφο του Καλομοίρη που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον 29χρονο που κρατούσε όπλο και σημάδευε προς το σπίτι του Γιώργου Ξυλούρη.

«Ο πατέρας του, Λευτέρης Καλομοίρης, φώναζε ότι είναι μέσα τα κοπέλια. Εγώ που στο μεταξύ είχα βγει από το καφενείο, ρώτησα τον Λευτέρη με ποιον τα έχουν. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί…. Ο Μανώλης Καλομοίρης έπαιξε δύο μπουνιές στον πατέρα του που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν αφηνιασμένος, εκτός εαυτού και φώναζε: π@@@@@@ς παιδί θα σε γ@@@@ω απόψε θα σε σκοτώσω. Μπήκαμε μέσα στο σπίτι με τον πατέρα του Γιώργη και ανεβαίναμε τις σκάλες. Ακούγαμε τον Μανώλη να φωνάζει και να βρίζει. Όταν έφθασα στο διαμέρισμα, χτυπάμε την πόρτα, μας ανοίγει ο Ν. μπαίνουμε μέσα και ξανακλειδώνει. Έψαξα τον Γιώργη στην κρεβατοκάμαρα. Δεν τον βρήκα. Η γυναίκα του ούρλιαζε. Τους είπα ότι έφυγε. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που έφυγα από το σπίτι. Όταν κατέβαινα από τις σκάλες, άκουσα πυροβολισμούς. Όταν έφθασα, είδα άτομα να κρατούν τον Γιώργη. Άκουσα τη μάνα του Μανώλη να λέει: σκύλε και τον πατέρα σου σκότωσες;», κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Είδα τον Μανώλη Καλομοίρη να έχει πάρει αγκαλιά τον πατέρα του. Τον Γιώργη τον κρατούσαν ο Χ. και ο Ν. Ξ. για να τον βάλουν στο αγροτικό του Ντ. Όταν άκουσα τη μάνα του Καλομοίρη να λέει: σκύλε, σκότωσες και τον πατέρα σου; εγώ του είπα: σκύλε ένα παιχνίδι που το έβγαλες εννοώντας ότι τους σκότωσε και τους δυο. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπα και ούρλιαζα για να φύγει το αυτοκίνητο διότι πίστευα ότι ο Γιώργης είναι ζωντανός», ανέφερε.