Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος «εκφράζει για πολλοστή φορά την ανησυχία της για παρεμβάσεις και δημόσια σχόλια που λαμβάνουν χώρα σε εν εξελίξει δίκες. Τα σχόλια αυτά είναι απαξιωτικά για τους παράγοντες της δίκης, με τελική κατάληξη την υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Βερβεσός ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως Αριστοτέλειας Δόγκα και στη συνέχεια επικράτησαν υψηλοί τόνοι μετά την άφιξη εντός του δικαστηρίου του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Κλεφτοδήμου.

Ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε από την Έδρα τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η κ. Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων. Έχοντας στο χέρι του την ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος ανέφερε ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους».

Η εισαγγελέας ζήτησε αμέσως τον λόγο αναφέροντας πως θα προχωρήσει σε δήλωση αποχής αλλά μετά από επικοινωνία με τον προϊστάμενό της έλαβε εντολή να παραμείνει στην έδρα.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν σήμερα ομόφωνα ένοχοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.