«Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψουμε» λένε οι δύτες Βασίλης Μαντικός και Κώστας Μπαλάφας στη rodiaki.gr. «Νιώθουμε οργή και αγανάκτηση. Είμαστε γονείς κι εμείς. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, κι αυτό που αντικρίσαμε μας άφησε σημάδια. Ήταν πολύ σκληρό. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Μια κοπέλα σχεδόν 1.90 την είχαν κατακρεουργήσει» λένε οι δύο δύτες συγκλονισμένοι.

«Από σύμπτωση είχαμε φθάσει νωρίς και οι συνθήκες ήταν τέτοιες που τυχαία μπορέσαμε να τη βρούμε. Αν ο καιρός την έβγαζε έξω από την αγκάλη του κόλπου, δεν θα την βρίσκαμε ποτέ. Αυτό που είδαμε όταν φθάσαμε κοντά της ήταν φριχτό. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για έγκλημα. Την βγάλαμε από τη θάλασσα με λύση ανάγκης, δένοντάς της, γιατί φοβηθήκαμε ότι θα την χάναμε. Όταν ο Κώστας την γύρισε ανάποδα και την είδαμε, μας κόπηκε η αναπνοή και των δύο» περιγράφουν.

«Όποια ποινή και να τους δώσουν (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε λίγο πριν την δικαστική απόφαση), η κοπέλα δεν γυρίζει πίσω. Το σπίτι αυτό έχει κλείσει. Για τους γονείς δεν υπάρχει γιατρειά. Είναι φριχτό το έγκλημα. Όλα τα πριν και τα μετά εξοργίζουν. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν βρίσκονται λόγια. Όταν την εντοπίσαμε, ήταν ακόμα ζωντανή» καταλήγουν.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε ομόφωνα εν μέσω χειροκροτημάτων το δικαστήριο στους δυο κατηγορούμενους για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξής 15 ετών στον καθένα για τον βιασμό της.