Ο Σταμάτης Κραουνάκης, είχε προειδοποιήσει πως θα κινηθεί νομικά για την αναραπαραγωγή τραγουδιών του στην κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη η οποία πέρασε και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, και πράγματι το έκανε σύμφωνα με το Documento

Στο εξώδικό του, ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρει «Επειδή κάθε μέλος του οικείου επαγγελματικού σωματείου ευρίσκεται αντιμέτωπο, έχοντας ψυχικά και οικονομικά καταρρεύσει, με την επιδεικτική αδιαφορία των ταγών -θεατών άμα, ίδετε πρωθυπουργό, και την παντελή αισθήματος αλληλεγγύης και σεβασμού προς τα πνευματικά δικαιώματα». Ακόμα ο συνθέτης αποκαλεί «παράνομη» την εκτέλεση των μουσικών του δημιουργημάτων ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο καλλιτέχνης ζητά να μην επαναληφθεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά του Δημάρχου, ενώ δίνει πέντε ημέρες προθεσμία για να ενημερωθεί σχετικά με την αποζημίωση που θα του καταβληθεί. Όσο για το πού θα πάνε αυτά τα χρήματα, αναφέρει: «Το ποσό, να είστε βέβαιοι, θα διατεθεί δια του πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία καλλιτέχνες – δημιουργούς» ξεκαθαρίζει και αιτείται την ενίσχυση του συνόλου των καλλιτεχνών – μουσικών δημιουργών.