Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν στην περιοχή «Πράσα» στην Τήνο, κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί από γερμανική εταιρεία. 

Οι διαδηλωτές, βρίσκονταν στην περιοχή από νωρίς το πρωί ώστε να αποτρέψουν τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή. Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος. 

Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε 4 προσαγωγές διαδηλωτών, ενώ η διαμαρτυρία συνεχίστηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Τήνου, ζητώντας την απελευθέρωσή τους. 

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Η κυβέρνηση αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν το λόγο. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά το άγριο χτύπημα των διαδηλωτών από την αστυνομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας την καταστολή και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί».

ΠΗΓΗ: 902.gr