Η άτυχη γυναίκα, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου στο Φάληρο, δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς. Το μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να ψελλίσει είναι ότι «μία με μαύρα ρούχα και μάσκα μου πέταξε κάτι στο πρόσωπο». Η δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι, έφυγε τρέχοντας από το κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την οδό Μπουμπουλίνας, φορώντας μάσκας στο πρόσωπο.

Όσοι βρίσκονταν εκεί δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα χαρακτηριστικά της, καθώς την ίδια ώρα ούρλιαζε από τους πόνους η 34χρονη. Οι κινήσεις της δράστιδας έχουν καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα που βρίσκονταν έξω από τον χώρο εργασίας της άτυχης γυναίκας, όχι όμως και εντός του κτηρίου που της είχε στήσει ενέδρα, στις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο.

Οι καταθέσεις «κλειδιά» που λαμβάνει η Ασφάλεια

Όσον αφορά την 34χρονη, έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ωστόσο, δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της. Βέβαια, φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο, στον λαιμό και στα χέρια της, ενώ κινδυνεύει να χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι καθώς έχει υποστεί μεγάλη ζημιά ο αμφιβληστροειδής.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν «κλειδί» τις μαρτυρικές καταθέσεις των συγγενών και των φίλων της, ανάμεσα τους και δύο άνδρες από το στενό περιβάλλον της 34χρονης. Μέχρι στιγμής τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η εκδοχή το κίνητρο της επίθεσης να είναι προσωπικό, ενώ θεωρείται ζήτημα χρόνου η ταυτοτοποίηση της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι.