«Το team των πλαστικών και των οφθαλμιάτρων παλεύουν για το αριστερό μάτι και το πτερύγιο του αριστερού αυτιού που είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θα κάνουν χειρουργεία σήμερα για να μειωθούν τα οιδήματα. Αυτή η άτυχη γυναίκα βίωσε ένα φρικτό σοκ με φρικτούς πόνους. Την έχουμε από εχθές με οπιοειδή για να μειωθούν οι πόνοι», ανέφερε ο υποδιευθυντής των Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Metropolitan, Πάρις Μπουλές.

«Μετά από περίπου μία μέρα νοσηλείας είναι αιμοδυναμικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι δυστυχώς όπως την παραλάβαμε εχθές, δηλαδή 20% περίπου του σώματός της έχει ένα φρικτό χημικό έγκαυμα», είπε ο κ. Μπουλές στον ΑΝΤ1.

«Εχθές παρέλαβα μία γυναίκα που έτρεχε, ούρλιαζε, ημίγυμνη σε έξαλλη κατάσταση. Από τους φρικτούς πόνους δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Ήταν κάτι τρομερό αυτό που συνέβη στη γυναίκα», είπε και συμπλήρωσε: «το μόνο που μου ψέλλισε ήταν πως μία γυναίκα με μαύρα μου πέταξε. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της. Ο αγώνας ξεκινά γι αυτή τη γυναίκα, για την αποκατάσταση, που θα πάρει αρκετό χρονικό διάστημα. Περαστικά».

Πού στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση

Η άτυχη γυναίκα, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου στο Φάληρο, δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς. Το μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να ψελλίσει είναι ότι «μία με μαύρα ρούχα και μάσκα μου πέταξε κάτι στο πρόσωπο». Η δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι, έφυγε τρέχοντας από το κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την οδό Μπουμπουλίνας, φορώντας μάσκας στο πρόσωπο.

Όσοι βρίσκονταν εκεί δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα χαρακτηριστικά της, καθώς την ίδια ώρα ούρλιαζε από τους πόνους η 34χρονη. Οι κινήσεις της δράστιδας έχουν καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα που βρίσκονταν έξω από τον χώρο εργασίας της άτυχης γυναίκας, όχι όμως και εντός του κτηρίου που της είχε στήσει ενέδρα, στις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο.

Οι καταθέσεις «κλειδιά» που λαμβάνει η Ασφάλεια

Όσον αφορά την 34χρονη, έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ωστόσο, δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν «κλειδί» τις μαρτυρικές καταθέσεις των συγγενών και των φίλων της, ανάμεσα τους και δύο άνδρες από το στενό περιβάλλον της 34χρονης. Μέχρι στιγμής τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η εκδοχή το κίνητρο της επίθεσης να είναι προσωπικό, ενώ θεωρείται ζήτημα χρόνου η ταυτοτοποίηση της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι.