«Στη δεκαετία του 50 θεωρούνταν το υγρό των ερωτικών αντιζηλιών» σχολίασε ο κ. Κατσαρός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για μια «χημική ένωση, ονομάζεται χημικό οξύ και είναι εξαιρετικά καυστικό».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό «χρησιμοποιείται για την κατασκευή λιπασμάτων και χημικών ειδών. Επίσης χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη βιομηχανία και στα φάρμακα. Στην Ελλάδα υπήρχε παραγωγή στην Πτολεμαΐδα αλλά πλέον έχει μειωθεί».

Το βιτριόλι «προκαλεί μόνιμα εγκαύματα διότι καταστρέφει το δέρμα και εισχωρεί βαθιά μέσα στη σάρκα. Προκαλεί μεγάλες καταστροφές όπου και αν πέσει. Παλαιότερα στα αστυνομικά μυθιστορήματα βάζανε το πτώμα σε ένα μπάνιο με θειικό οξύ και διαλύονταν τα κόκαλα».

«Το θειικό οξύ το βρίσκει κανείς πολύ εύκολα. Αν πάτε στην Σωκράτους με είδη χημικών θα βρείτε σε όποια ποσότητα θέλετε, με 30% νερό, με 50% νερό. Το γνωρίζουμε όλοι από τις μπαταρίες των αυτοκινήτων» ανέφερε ο κ. Κατσαρός.

«Μάχη» των γιατρών για να σώσουν το μάτι και το αυτί της 34χρονης 

Μάχη για να σώσουν το αριστερό μάτι και το πτερύγιο του αυτιού της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα δίνουν οι γιατροί. «Έχει φριχτό χημικό έγκαυμα» δηλώνει ο γιατρός που την ανέλαβε.

«Το team των πλαστικών και των οφθαλμιάτρων παλεύουν για το αριστερό μάτι και το πτερύγιο του αριστερού αυτιού που είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θα κάνουν χειρουργεία σήμερα για να μειωθούν τα οιδήματα. Αυτή η άτυχη γυναίκα βίωσε ένα φρικτό σοκ με φρικτούς πόνους. Την έχουμε από εχθές με οπιοειδή για να μειωθούν οι πόνοι», ανέφερε ο υποδιευθυντής των Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Metropolitan, Πάρις Μπουλές.