Σύμφωνα με μαρτυρίες την κυνήγησε για λίγα δευτερόλεπτα. «Την ώρα εκείνη που έτρεχε η κοπέλα για το φαρμακείο, βγήκε μια με μαύρα και είπε η κοπέλα πού πήγε;» είπε αυτόπτης μάρτυρας. Η δράστης είχε στήσει καρτέρι καθώς ήξερε τι ώρα φτάνει η 34χρονη στο γραφείο της και φαίνεται να είχε χαρτογραφήσει και τον χώρο.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες παραμόνευε στο υπόγειο του κτηρίου όταν είδε το θύμα της να πλησιάζει. Η σήμανση έχει ελέγξει για αποτυπώματα το υπόγειο που κρυβόταν, με τους άνδρες της ασφάλειας να εξετάζουν ότι υλικό έχουν στα χέρια τους. Το μπουκάλι με το υγρό δεν εχει βρεθεί. 

«Δε θυμάμαι τίποτα. Είδα μόνο μια με μαύρα. Άρχισα να καίγομαι. Δεν ξέρω ποια ήταν» είπε η 34χρονη. 

 

 

 

 

Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση

 

 

 

Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η άτυχη 34χρονη στην Καλλιθέα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 

 

 

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή του Mega, Live News, καταγράφεται η στιγμή μετά την επίθεση, όταν η 34χρονη φέροντας εγκαύματα από το καυστικό υγρό, βγαίνει τρέχοντας από την πολυκατοικία για να πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου βρίσκεται το φαρμακείο για να ζητήσει βοήθεια.

 

 

 

 

 

 

Δυσκολίες στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. - Οι γιατροί έσωσαν το μάτι της 34χρονης

 

 

 

Με το... σταγονόμετρο συλλέγουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών πληροφορίες για την επίθεση στην 34χρονη γυναίκα που εργάζονταν σε πρακτορείο ασφαλιστικής εταιρείας στην περιοχή της Καλλιθέας.

 

 

 

Αυτό καθώς η ίδια ίσα που κατάφερε να ψελλίσει μερικά λόγια, οι συγγενείς δεν γνώριζαν τίποτα για τα προσωπικά της, ενώ και οι συνάδελφοι της αποδεικνύονται «σφίγγες». Ελάχιστα διαφωτιστικοί στις καταθέσεις τους ήταν και οι δύο άνδρες που κατά το παρελθόν φέρεται να σχετίζονταν η 34χρονη γυναίκα. Βέβαια οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις και να ψάχνουν απαντήσεις, καθώς είναι πεπεισμένοι για τα κίνητρα της μαυροφορεμένης γυναίκας με τη μάσκα.

 

 

 

Πρόθεση της ήταν να «τιμωρήσει» με το βιτριόλι στο πρόσωπο την 34χρονη, στερώντας της την όμορφη εξωτερική εικόνα της. Πρόκειται δηλαδή για ένα περιστατικό που δείχνει μίσος και εμπάθεια προς την άτυχη γυναίκα, που αρχικά νοσηλευόταν στο Metropolitan και το μεσημέρι της Πέμπτης μεταφέρθηκε στο Θριάσιο.

 

 

 

Κάποια καλά νέα ήρθαν από εκεί, καθώς οι γιατροί με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν τελικά να σώσουν το μάτι της, αν και ο αμφιβληστροειδής έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και θα της αφήσει σημαντικό πρόβλημα στην όραση.

 

 

 

Οι επόμενες, βέβαια, εβδομάδες θα είναι εξίσου δύσκολες καθώς το βιτριόλι έχει προκαλέσει βαθιά τραύματα σχεδόν στο 20% του κορμιού της και συγκεκριμένα στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και τον θώρακα.

 

 

 

«Το υγρό των ερωτικών αντιζηλιών» - Ο χημικός Νίκος Κατσαρός εξηγεί τι είναι το βιτριόλι

 

 

 

«Εξαιρετικά καυστικό» που «αφήνει μόνιμα εγκαύματα» είναι το βιτριόλι με το οποίο δέχτηκε επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα, σύμφωνα με τον χημικό, Νίκο Κατσαρό.

 

 

 

«Στη δεκαετία του 50 θεωρούνταν το υγρό των ερωτικών αντιζηλιών» σχολίασε ο κ. Κατσαρός μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

 

 

Πρόκειται για μια «χημική ένωση, ονομάζεται χημικό οξύ και είναι εξαιρετικά καυστικό».

 

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό «χρησιμοποιείται για την κατασκευή λιπασμάτων και χημικών ειδών. Επίσης χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη βιομηχανία και στα φάρμακα. Στην Ελλάδα υπήρχε παραγωγή στην Πτολεμαΐδα αλλά πλέον έχει μειωθεί».

 

 

 

Το βιτριόλι «προκαλεί μόνιμα εγκαύματα διότι καταστρέφει το δέρμα και εισχωρεί βαθιά μέσα στη σάρκα. Προκαλεί μεγάλες καταστροφές όπου και αν πέσει. Παλαιότερα στα αστυνομικά μυθιστορήματα βάζανε το πτώμα σε ένα μπάνιο με θειικό οξύ και διαλύονταν τα κόκαλα».

 

 

 

«Το θειικό οξύ το βρίσκει κανείς πολύ εύκολα. Αν πάτε στην Σωκράτους με είδη χημικών θα βρείτε σε όποια ποσότητα θέλετε, με 30% νερό, με 50% νερό. Το γνωρίζουμε όλοι από τις μπαταρίες των αυτοκινήτων» ανέφερε ο κ. Κατσαρός.