Σύμφωνα με το OPEN, η 55χρονη πήγε στον γιατρό υπηρεσίας και του είπε πως είχε 39 πυρετό, εμετούς και διάρροιες, σχολιάζοντας ωστόσο, πως δεν πιστεύει ότι είχε κάτι.

Ο γιατρός της είπε πως έχει όλα τα συμπτώματα του κορονοϊού και την παρακάλεσε να καλέσουν τον ΕΟΔΥ και να απολυμάνουν το γραφείο της, με την ίδια να αρνείται. Ο γιατρός επέμεινε και η γυναίκα ισχυρίστηκε πως επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ πριν από μία εβδομάδα και της είπαν να μην ανησυχεί.

Εν τέλει ο γιατρός κάλεσε ασθενοφόρο και η 55χρονη είπε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου να την πάει στο σπίτι της, αλλά της αρνήθηκαν λέγοντας μάλιστα πως έξι μέρες που έχει συμπτώματα μετακινείται με τον Προαστιακό.

Οι γιατροί στο ΚΑΤ εξέτασαν τη γυναίκα, η οποία έφυγε από το νοσοκομείο υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση.

Το κινητό της έχει παραμείνει στο γραφείο της που έχει σφραγιστεί, από τα δύο σταθερά τηλέφωνα που έχει δώσει για επικοινωνία το ένα δεν λειτουργεί.

Ο διοικητής του ΚΑΤ είχε επαφές με την δημόσια υπηρεσία, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ και αφού εντόπισε το κινητό της, της έστειλε μήνυμα να πάει στο νοσοκομείο γιατί κινδυνεύει η ζωή της. Η γυναίκα απάντησε πως θα πάει στο νοσοκομείο Κορίνθου και ο διοικητής του ΚΑΤ τηλεφώνησε στον διοικητή της Κορίνθου καλώντας τον να την κρατήσει για να της γίνει το τεστ. Εν τέλει της έγινε το τεστ στην Κόρινθο και την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα.