Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η επιστροφή του Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα φαίνεται ότι μπαίνει στο τελικό της στάδιο και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να συμβεί αυτό.

Ο εισαγγελέας θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των ρουμανικών αρχών να επιτρέψει στον 45χρόνο, που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια, να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στην Ελλάδα την απόφαση που δέχεται τη μεταφορά του ισοβίτη ως Ευρωπαίου πολίτη στην Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στις ελληνικές φυλακές.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει προθεσμία 90 ημερών για ν’ απαντήσει εάν δέχεται το σχετικό αίτημα. Το αίτημα έχει ήδη μεταφραστεί επίσημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και πλέον αναμένεται η κρίση των ελληνικών αρχών.

Αρμόδιος ν’ αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας του τελευταίου τόπου κατοικίας του Κώστα Πάσσαρη, δηλαδή η Εισαγγελία Αθηνών. Ήδη έχουν ζητηθεί διευκρίνισες από τη ρουμανική πλευρά, ενώ η συγκεκριμένη θέση είναι πάγιο αίτημα του 45χρονου ισοβίτη, ο οποίος δηλώνει ότι έχει αλλάξει και θέλει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στις ελληνικές φυλακές.