Ο 47χρονος αποκαλούμενος ως «βιαστής του Κάβου» ή «δράκος της Κέρκυρας» συνελήφθη μετά από κινηματογραφική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στο Γενικό Νοσοκομείο στην Κέρκυρα φρουρούμενος, αφού στην προσπάθεια του να διαφύγει από τις αρχές έπεσε σε χαράδρα ύψους 200 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, o 47χρονος μετά την πτώση του στο γκρεμό είχε την ευκαιρία μέχρι να φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει, σε μία επιχείρηση που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, εμφανίστηκε μετανιωμένος και φοβισμένος και τους είπε:

«Έπρεπε να είχα παραδοθεί από την πρώτη στιγμή», στη συνέχεια τον ρώτησαν που βρισκόταν αυτές τις 17 ημέρες που καταζητείτο και όπως δήλωσε, «Δεν ήμουν πάντα εδώ στην καλύβα. Κρυβόμουν σε διαφορετικά σημεία μέσα στο δάσος».

Μετά τους ζήτησε ένα τσιγάρο και άρχισε να κρυώνει γιατί είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία σ’ ένα ζωτικό του όργανο κάτι το οποίο αντιμετωπίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο 47χρονος που είναι πολυτραυματίας ενώ έχει υποστεί και αρκετά κατάγματα εμφανίστηκε συνεργάσιμος, ενώ τις επόμενες δύο μέρες ανμένεται ν’ αντιμετωπιστούν χειρουργικά τα κατάγματα.

Ο 47χρονος που κατηγορείται για αρπαγή και βιασμό 34χρονης υπηκόου Αλβανίας, είχε στην κατοχή του ένα οπλισμένο κυνηγετικό μονόκαννο όπλο, φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμό διαβίωσης στην ύπαιθρο.

Επιπλέον, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (PowerBank), δύο κατσαβίδια, φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός, ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών, τρεις φορτιστές κινητών τηλεφώνων, μικρό χρηματικό ποσό, σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος, ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός, βρέθηκαν μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του εντοπισμού του δράστη.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία 34χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, αγνοούνταν για περίπου δύο μέρες, με τον σύντροφό της να την αναζητά εναγωνίως. Εντοπίστηκε στις 9 Μαΐου στον δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης. Η ίδια, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

Να σημειωθεί ότι το 2012, είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης, για έξι βιασμούς, νεαρών κοριτσιών, τουριστριών, από τη Βρετανία, αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019, χρησιμοποιώντας τον Νόμο Παρασκευόπουλου.