«Ερχόμασταν εδώ κάθε Δευτέρα πριν από τον κορονοϊό. Σήμερα επανήλθαμε στην καθημερινότητα μας. Είμαστε μια παρέα συνταξιούχων που κατεβαίνουμε με το λεωφορείο στο κέντρο. Το σέρβις είναι άψογο, τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Τα καταστήματα είναι πεντακάθαρα» λέει στο Reader.gr ένας από τους πελάτες που επέστρεψε ευτυχής στην καθημερινότητά του.

«Είχαμε να τα πούμε δυόμιση μήνες, τα λέγαμε μόνο τηλεφωνικώς. Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί συναντηθήκαμε μετά από τόσο καιρό. Μετά τον καφέ θα πάμε στα μαγαζιά και στην εκκλησία για να ανάψουμε ένα κερί» λένε δύο κυρίες που πίνουν το καφέ τους σε ένα από τα τραπεζάκια που έχουν στηθεί έξω σε καφετέρια στην Ευαγγελιστρίας.

Στο Reader.gr μίλησε και ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης, ιδιοκτήτης ενός ιστορικού ψητοπωλείου στην Αθήνα ζητώντας μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «ώστε να μπορέσουν τα μαγαζιά να επιβιώσουν». 

«Ακολουθήσαμε ρητά και με επιμέλεια τις οδηγίες των ειδικών. Τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Είναι μια καινούργια αρχή, αλλά αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα υπάρξει και τουρισμός, λόγω της υποδειγματικης συμπεριφοράς που δείξαμε. Δεν διώξει κανέναν από το προσωπικό, είμαστε μια οικογένεια. Όλοι εργάζονται εδώ, 20 και 30 χρόνια. Η κυβέρνηση πήρε σωστά μέτρα, μένει μόνο να αποφασίσει την μείωση του ΦΠΑ ώστε να μπορέσουν τα μαγαζιά να επιβιώσουν» δήλωσε ο κ. Μπαϊρακτάρης.