Παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως γιορτάστηκε στη Μητρόπολη, 44 ημέρες αργότερα απ' ό,τι θα έπρεπε η Ανάσταση. Η λειτουργία της Ανάστασης πραγματοποιήθηκε σήμερα σε εφαρμογή της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

Όπως είναι γνωστό, οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, είχαν αναβληθεί καθώς η κυβέρνηση πήρε απόφαση να εφαρμόσει το λοκντάουν για τον κορονοϊό και στις εκκλησίες της χώρας. 

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως η οποία δέχτηκε σκληρή κριτική από μερίδα της ιεραρχίας για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εκκλησίες, εξερχόμενη της Μητρόπολης -και αφού έβγαλε τη μάσκα της - ευχαρίστησε την Εκκλησία για τη στάση της. 

Σημείωσε ακόμα μεταξύ άλλων: «Χριστός Ανέστη. Ένα διαφορετικό Πάσχα για όλους. Συγχαίρω την εκκλησία για την υπεύθυνη στάση που κράτησε. Πρέπει όλοι μας να είμαστε πολυ προσεκτικοί. Χρόνια πολλά σε όλους».

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης προν την Τετάρτη, ακούστηκε και το «Χριστός Ανέστη» χωρίς βέβαια τη συνηθισμένη συρροή πιστών στη συγκεκριμένη λειτουργία, καθώς εκτός των άλλων η  εξ αναβολής Ανάσταση, δεν έγινε όπως η καθιερωμένη δηλαδή Σάββατο προς Κυριακή, αλλά Τρίτη προς Τετάρτη δυσκολεύοντας την παρακολούθησή της.