Το εν λόγω δίδυμο είχε... σμίξει τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 και στόχευε κυρίως σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν μόνες τους στον δρόμο, αρπάζοντας τους τις τσάντες με τη βία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ηλικιωμένη τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς επιχείρησε να τους αντισταθεί και τη χτύπησαν άσχημα. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν βραδινές ώρες να κινούνται ύποπτα δίπλα σε πεζοδρόμια στην περιοχή του Πειραιά, επιβαίνοντες σε δύο μοτοσικλέτες. 

Προφανώς αναζητούσαν το επόμενο θύμα τους, όμως, βλέποντας τους αστυνομικούς που τους έκαναν σήμα ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Ξεκίνησε καταδίωξη και ελάχιστα λεπτά αργότερα, οι δύο κακοποιοί βρίσκονταν με χειροπέδες, ενώ οδηγήθηκαν για την προανάκριση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για... παλιούς γνώριμους της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπή, ψευδή κατάθεση, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Έτσι δρούσε η συμμορία

Ως προς τον τρόπο δράσης, αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως πεζές γυναίκες, τα προσέγγιζαν επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτες και κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα τους αφαιρούσαν με βία τις τσάντες τους. Για να αποκόπτουν τους ιμάντες των τσαντών, χρησιμοποιούσαν αιχμηρό αντικείμενο σε σχήμα κάρτας, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους κατά τον έλεγχο. Επιπρόσθετα και προκειμένου να αποφεύγουν την ταυτοποίηση τους, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων των μοτοσυκλετών με φιμέ υαλοπίνακα και φορούσαν κράνη ή χειρουργικές μάσκες.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής, στις περιοχές Αλίμου, Γλυφάδας και Πειραιά, ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, 2 κράνη μηχανής, 3 πλαστές πινακίδες Ι.Χ.Ε., 2 κινητά τηλέφωνα και αιχμηρό αντικείμενο σε σχήμα κάρτας, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την αποκοπή των ιμάντων τσαντών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.