Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η Εισαγγελία διέταξε δεύτερη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του λούνα παρκ στο Βόλο όπου πριν από περίπου εννέα μήνες έχασε τη ζωή της μία 13χρονη μαθήτρια.

Η 73χορνη κάτοχος του μοιραίου μηχανήματος πριν ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα του τραγικού δυστυχήματος με αίτημα της, ζήτησε να αρθεί η κατάσχεση του εξοπλισμού, ώστε να περιέλθει ξανά στην κυριότητα της και να τον χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.

Η μητέρα του παιδιού μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Πέμπτη 20 Μαΐου είχε δηλώσει:

«Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό, αλλά εμείς δεν θα το αφήσουμε εκεί, νομίζοντας με τα χρήματα της να σκορπάει το θάνατο; Ένα παιδί, υγιέστατο, 13 χρονών πήγε για διασκέδαση και... Αν υπάρχει δικαιοσύνη δεν πρέπει. Αυτό (το παιχνίδι) πρέπει να γίνει κομμάτια».

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του μηχανήματος υποστήριξε όπως και στο παρελθόν ότι δεν φταίει.

«Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας ατών των άδικων δηλώσεων σε βάρος μου. Η επίθεση που δέχομαι από την οικογένεια είναι άδικη. Δεν φταίω για το θάνατο του παιδιού και αυτό είναι βέβαιο και θ' αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη».

Ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας του μοιραίου παιχνιδιού, Χρήστος Νάστος,από την πλευρά του ανέφερε:

«Η μητέρα του παιδιού καταφέρθηκε εναντίον της κυρίας. Μα, η κυρία, άσκησε νόμιμο δικαίωμα της. Δεν τίθεται θέμα αν έχει χρήματα ή αν δεν έχει χρήματα. Δεν τιμούν τους λέγοντες τέτοια λόγια. Να συμφωνήσουμε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα ανήκει στην κυριότητα της κυρίας, ένα μηχάνημα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο και υπάρχει κίνδυνος φθοράς, καταστροφής και κλοπής. Είναι ιδιοκτησία της και θεώρησε ότι έπρεπε το μηχάνημα αυτό να επανέλθει στην κυριότητα της και να το διαθέσει όπως η ίδια θέλει».

Μάλιστα η μητέρα ενός άλλου κοριτσιού υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ότι το 2009 στη Χαλκίδα παραλίγο να σκοτωθεί και το δικό της παιδί από το ίδιο μηχάνημα, καθώς έπεσε από σχεδόν 10 μέτρα.

Τι είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2019

Η τραγωδία αργά το βράδυ της Παρασκευής, 30 Αυγούστου στον Αλμυρό του Βόλου, όπου ένα 13χρονο κορίτσι που πήγε για να διασκεδάσει στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης στην περιοχή, τραυματίσθηκε θανάσιμα μετά από δυστύχημα που συνέβη στις εγκαταστάσεις των παιχνιδιών.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 11 το βράδυ όταν το 13χρονο κορίτσι αποφάσισε να ανέβει σε ένα παιχνίδι αλλά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, γλίστρησε από τη θέση της και βρέθηκε από μεγάλο ύψος στη βάση άλλου παιχνιδιού.

Το κορίτσι εκσφενδονίστηκε στο γνωστό παιχνίδι χαλί και στη συνέχεια «καρφώθηκε» μεταξύ άλλων παιχνιδιών.

Αμέσως σταμάτησε η λειτουργία όλων των παιχνιδιών του λούνα παρκ και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Παράλληλα ξεκίνησε και ειδικό ασθενοφόρο από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου για τη μεταφορά της 13χρονης σε μεγάλο Νοσοκομείο.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κ.Υ.Αλμυρού όπου παρά τις προσπάθειες των εφημερευόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στην ζωή.