Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκες, από τον στενό κύκλο της, ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η ανάλυση του οπτικού υλικού από τα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και δοθούν οι αναλύσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δεν πρόκειται να έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση.

Όπως έγραψε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Reader.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα από τη σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας. Μάλιστα, αυτό είναι το ισχυρό χαρτί της ΕΛ.ΑΣ. για να καταρρίψει κάποιο «προβληματικό» άλλοθι που ενδεχομένως έχουν εντοπίσει οι Αρχές.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι «κλειδί» για την υπόθεση ίσως αποδειχτεί η κατάθεση που έδωσε πρώην σύντροφος της 34χρονης Ιωάννας, ο οποίος φέρεται να καθοδήγησε την έρευνα προς συγκεκριμένη πλευρά.

Καμένο το 93% του προσώπου της 34χρονης Ιωάννας

Καμένο είναι το 93% του προσώπου της 34χρονης Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα ενώ φέρει εγκαύματα και στο 18% του σώματός της.

Η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πάρα πολύ μεγάλη και η εγχείρηση σύμφωνα με τους γιατρούς πήγε καλά. Η 34χρονη, σύμφωνα με την εκπομπή Live News, δεν έχει ζητήσει να δει το πρόσωπό της, ενώ τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά.

«Ήθελε να βλάψει την εικόνα της Ιωάννας»

Στην εκπομπή μίλησε η εγκληματολόγος Μαρία Τσιλιάκου για την επιλογή του οξέως ως εγκληματικό όπλο: «Το βιτριόλι είναι ένα εύχρηστο όπλο εγκληματικό. Εύκολα μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί και να το χρησιμοποιήσει, τουλάχιστον στη δική μας χώρα. Είναι ένα εύκολο όπλο που στόχο έχει να τιμωρήσει και όχι να σκοτώσει. Η δράστις ήθελε να βλάψει την εικόνα αυτού του προσώπου. Δεν θέλει δύναμη αυτό το όπλο. Να βάλουμε μέσα στην ευκολία της χρήσης και την κάλυψη που έχουμε λόγω των καταστάσεων με τη μάσκα που φοράμε. Η δράστις διευκολύνθηκε ψυχολογικά να τελέσει αυτό που είχε προσχεδιάσει», σημείωσε η κ. Τσιλιάκου.

Σε ό,τι αφορά στο τι προκύπτει από τον τρόπο που επέλεξε η δράστις να επιτεθεί η κ. Τσιλιάκου ανέφερε: «Έντονη εκδίκηση, έντονα συναισθήματα ζήλιας, φθόνου. Πάντως είναι έντονο το συναίσθημα της τιμωρίας του θύματος».

«Θα μπορούσε να παραδοθεί, θα ήταν δείγμα μεταμέλειας. Αλλά δεν ήταν τρομερός ο σχεδιασμός της επίθεσης. Όλα ήταν εύκολα. Προφανώς γνώριζε τις κινήσει του θύματος. Και προφανώς θέλει να τιμωρήσει την εμφάνιση της κοπέλας», πρόσθεσε η ίδια.

«Θα κουβαλήσει ένα τεράστιο σταυρό η συγκεκριμένη κοπέλα. Σε μια κοινωνία που η εικόνα είναι το πρώτο κομμάτι που προβάλλεται, για να περάσει μία ζωή με το πρόσωπο που θα καταλήξει να έχει θα πρέπει να δουλέψει πολύ με τον εαυτό της και να έχει και υποστήριξη από τους γύρω τους. Συνεχή ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει», κατέληξε η κ. Τσιλιάκου.

Αυτό είναι το προφίλ της γυναίκας που πέταξε το βιτριόλι 

Μια γυναίκα μετρίου αναστήματος, με ύψος κοντά στο 1,68 φέρεται να είναι η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας.

Σύμφωνα με το Star, η μαυροφορεμένη γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα έχει μελί μαλλιά μέχρι τους ώμους, φορούσε ζακέτα μέχρι το γόνατο, αθλητικά παπούτσια και είχε σακίδιο στην πλάτη. Χαρακτηρίζεται ως αθλητικός τύπος και είναι αδύνατη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Star, η γυναίκα μοιάζει με άτομο από το περιβάλλον της Ιωάννας.