Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το οποίο επικαλείται  την εφημερίδα Real News, ένας καταστηματάρχης στην Καλλιθέα υποστηρίζει ότι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την άγνωστη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα η γυναίκα είχε μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια.

«Έστρεψα το βλέμμα μου αντίθετα και είδα μια γυναίκα να απομακρύνεται. Η φυγή της δεν κολλούσε με τον χαμό και τις κραυγές που εξελίσσονταν γύρω μας. Έτρεξα και την πρόλαβα. Σταμάτα εδώ της είπα και την άγγιξα. Δεν φοβήθηκε καθόλου, που κάποιος άγνωστος την άγγιξε», δήλωσε ο καταστηματάρχης.

Η 34χρονη, η οποία νοσηλεύεται στο Θριάσιο εξακολουθεί να ρωτά για τις  εξελίξεις στην υπόθεση και τονίζει ότι μόλις θυμηθεί κάτι θα το πει στις αρχές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα από τη σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας. Μάλιστα, αυτό είναι το ισχυρό χαρτί της ΕΛ.ΑΣ. για να καταρρίψει κάποιο «προβληματικό» άλλοθι που ενδεχομένως έχουν εντοπίσει οι Αρχές.

Καμένο είναι το 93% του προσώπου της 34χρονης Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα ενώ φέρει εγκαύματα και στο 18% του σώματός της.

Η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πάρα πολύ μεγάλη και η εγχείρηση σύμφωνα με τους γιατρούς πήγε καλά. 

Θεία της Ιωάννας: «Η γυναίκα φορούσε μάσκα»

Η θεία της 34χρονης Ιωάννας μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Μαζί Σου», όπως είπε:

«Η Ιωάννα ήταν ένα αγαπητό παιδί, πρόσχαρο, ευγενικό και καλοσυνάτο. Δεν ξέρω τι συνέβη. Εγώ συνέχεια την συμβούλευα, της έλεγα να προσέχει γιατί η μητέρα της είναι στο χωριό. Την έφερνα εδώ στο κρεοπωλείου να με βοηθάει και να μου κάνει παρέα, την είχα σαν κόρη μου και την αγαπούσα πάρα πολύ».

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Δεν μου είχε πει ότι την προβληματίζει κάτι ιδιαίτερα. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες την είδα κάπως και την ρώτησα τη συμβαίνει. Μου είπε ότι όλα ήταν καλά. Μέχρι εκεί δεν ξέρω τι συνέβη. Τόσο μίσος για την Ιωάννα δεν ξέρω γιατί. Δεν νομίζω να υπήρχε άνθρωπος που να θέλει να της κάνει τόσο κακό» .

«Πριν δύο εβδομάδες δεν ήρθε για δουλειά, αλλά δεν την ρώτησα πιο πολλά. Δεν μοιραζόταν μαζί μου πολλά πράγματα. Εγώ μερικά πράγματα τα καταλάβαινα. Δεν την ρώτησα ποιο θέματα την απασχολούσε. Με την νέα της δουλειά ήταν πολύ ευχαριστημένη. Ήταν πολύ καλά. Ήταν πολύ προσεκτική και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Κλειστός άνθρωπος μπορεί να ήταν με τους συγγενείς, αλλά με τις φίλες θα έλεγε σίγουρα περισσότερα. Με την κόρη μου δεν έκανε ιδιαίτερη παρέα. Η Ιωάννα είχε άλλα ενδιαφέροντα, η κόρη μου είχε οικογένεια και παιδιά», επεσήμανε η ίδια.

Όσο για το τι της είπε η 34χρονη όταν την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, αποκάλυψε: «Ανέβηκε μια κοπέλα από τα σκαλιά και μέχρι να αντιδράσω μου έριξε ένα υγρό στο πρόσωπο. Δεν ήξερε ακριβώς τι είναι. Ήθελε να κάνει σε κάποιον κακό. Δεν πρόλαβε να δει ποια ήταν το κορίτσι, όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν μου την περιέγραψε, αλλά μου είπε ότι φορούσε μάσκα»

«Εύχομαι πολύ γρήγορα να βρεθεί αυτός ή αυτοί που το έκαναν. Να γίνει γρήγορα καλά και να οπλιστεί με επιμονή και υπομονή και αυτή και η οικογένεια της», κατέληξε η θεία της 34χρονης.