Αυτό καθώς το θύμα της επίθεσης είχε πάνω του δύο -προφανώς πλαστές- ταυτότητες Βέλγου υπηκόου η μία με ημερομηνία γέννησης το 1973 και η άλλη το 1976. Την ίδια ώρα, η κατάθεση που έδωσε η σύντροφος του δεν βοήθησε καθόλου τις Αρχές, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητες του άνδρα της, παρά μόνο ότι ήρθαν στην Ελλάδα πριν από περίπου 2 χρόνια και ότι εργάζονταν ως σύμβουλος για εμπορία αγαθών (σ.σ. τρόφιμα και κάρβουνα σύμφωνα με πληροφορίες).

Μία δολοφονία τρία χρόνια πριν ίσως δώσει στοιχεία

Από εκεί και πέρα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, μπαίνει ξανά μία δολοφονία που είχε συμβεί στις 16 Ιουνίου 2017 σε αλσύλλιο στον Νέο Κόσμο. Το θύμα έχει ιταλικό όνομα, διέμενε στην Ισπανία και είχε βελγικά χαρτιά, όπως βελγικά χαρτιά είχε και το θύμα της Παρασκευής στην Βούλα. Τα στοιχεία που και τότε είχαν έρθει από τη Europol έδειξαν η σορός άνηκε σε έναν 54χρονο Βέλγο.

Δύο χρόνια αργότερα, είχε συλληφθεί ένας 32χρονος Αλβανός για τη συγκεκριμένη δολοφονία, με την ΕΛ.ΑΣ. να διακριβώνει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα σε υπόθεση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι προβληματισμό προκαλεί στους αξιωματικούς της Αστυνομίας το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε στα νότια προάστια της Αττικής αρκετές δολοφονικές επιθέσεις με στόχο αλλοδαπούς, οι οποίες αποδίδονται στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα και ιδίως στα κυκλώματα ναρκωτικών.