Το διδακτικό έτος θα διαρκέσει για τους εκπαιδευτικούς ως τις 30 Iουνίου, ενώ οι συμβάσεις των αναπληρωτών δασκάλων θα παραταθούν ως εκείνη την ημερομηνία. Στα τμήματα θα είναι ως 15 παιδιά, με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Αν οι τάξεις πρέπει να σπάσουν, θα λειτουργούν εκ περιτροπής Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Τρίτη-Πέμπτη.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες και τα κυλικεία δεν θα λειτουργούν. Προαιρετική θα είναι η χρήση μάσκας σε αίθουσες και σχολικά λεωφορεία.

Για μαθητές που δεν θα προσέρχονται στο μάθημα, θα υπάρχει η δυνατότητα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ως τις 12 Ιουνίου θα λειτουργήσουν οι δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή, ενώ η πρωτοβάθμια θα λειτουργήσει ως τις 30/6.

Ως προς τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι αίθουσες θα λειτουργούν, όπως και στα Δημοτικά, εκ περιτροπής, με 15 παιδιά το πολύ ανά τμήμα. Αν το τμήμα αποτελείται από λιγότερα παιδιά, θα λειτουργεί καθημερινά. Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να λαμβάνει επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για την προμήθεια αντισηπτικών. Ως προς την καθαριότητα, αν το προσωπικό δεν επαρκεί, τότε οι δήμοι θα μπορούν να προσλαμβάνουν συμβασιούχους ως και για 4 μήνες.

Και στον ιδιωτικό τομέα η άδεια ειδικού σκοπού

«Κλείδωσε» σύμφωνα με πληροφορίες η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα, όπως ισχύει μέχρι τώρα για το Δημόσιο.

Η άδεια ειδικού σκοπού ισχύει ήδη για το Δημόσιο και οι γονείς θα μπορούν να μένουν σπίτι αν το παιδί δεν πηγαίνει σχολείο

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου, οπότε και θα ανοίξουν ξανά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα αφορά πολύ λίγους

H άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές ισχύει μόνο για το διάστημα που παραμένουν κλειστά τα σχολεία και προβλέπεται:

- Για κάθε 4 ημέρες άδειας, 3 θα προσμετρώνται ως ειδικού σκοπού, μία ως κανονική άδεια
- Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος καλύπτει το 1/3 των αποδοχών
- Στον δημόσιο τομέα το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών
- Εάν πάρει την άδεια ο ένας γονέας, δεν τη δικαιούται και ο άλλος γονιός ταυτόχρονα
- Αν ο ένας γονιός δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.