Σύμφωνα με το lerosnews.gr, ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και δυνατές νεροποντές, πλήττει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας το νησί της Λέρου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα, ενώ υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα και το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης σε αρκετά τμήματα του νησιού υπάρχουν κατολισθήσεις.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ζητά να κηρυχθεί το νησί της Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Μετά τη σημερινή θεομηνία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει το νησί της Λέρου, σας ενημερώνω ότι έχουν πλημμυρίσει οικίες, εμπορικά καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κατόπιν αυτών σας καλώ όπως μεριμνήσατε με σχετική σας εισήγηση (αρθ. 11 και 12 του Ν. 3013/2002), ώστε να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Λέρου.

Την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητά την κήρυξη της Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από το αίτημα του Δήμου Λέρου, καθώς, την 1η Ιουνίου 2020, πλήγηκε από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αποτέλεσμα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ήταν να σημειωθούν στο νησί εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, έργα υποδομής και επιχειρήσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery που ακολουθεί