Η πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τον χαρακτηρίζει βαρύτατα αντικοινωνικό, όχι σχιζοφρενή και αναφέρει ότι δρούσε με σχέδιο και μεθοδικότητα.

Ο 40χρονος άνδρας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ-1, στην απολογία του είχε εμφανιστεί αμετανόητος λέγοντας «αρνούμαι να απαντήσω σε όλα, είμαι γάιδαρος».

«Μου έβγαλε ένα μαχαίρι, με έσπρωξε στη σκάλα, με χτύπησε στο κεφάλι με ένα τούβλο, φοβάμαι ακόμα για τη ζωή μου» είπε μια γυναίκα, θύμα του 40χρονου, ο οποίος είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή τον περασμένο Φεβρουάριο και είχαν συλληφθεί δύο άνδρες.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών είναι ότι σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα της γυναίκας. Ακολούθως προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς. Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ.

Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα και δεσμευμένα.