«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση» της Ελένης Τοπαλούδη, δήλωσε η μητέρα του Αλβανού που καταδικάστηκε για την δολοφονία. Η πρώτη ερώτηση που του έκανε είναι «γιατί δεν έπεσες μαζί της» στον γκρεμό της παραλίας.

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να πει κάτι στην μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η μητέρα του Αλβανού καταδικασμένου για τη δολοφονία είπε: «τι να της πω αυτής της γυναίκας; Τι να της πω; Εγώ μόνο που την βλέπω κλαίω. Μακάρι στη θέση της κόρης της να ήμουν εγώ. Δεν έχω ραβδί να φέρω την κόρη της πίσω. Η συνεργάτρια που δούλευα μαζί της ήταν από το Διδυμότειχο».

Η πρώτη φράση που είπε στον γιο της ήταν «γιατί δεν έπεσες και εσύ μαζί της, να έβαζα και εγώ μία πέτρα στην καρδιά και να σε είχα και εσένα χαμένο. Να ήσασταν μαζί σε αυτό το περιστατικό, να μην ήξερα τι είχε γίνει. Γιατί και εμάς καταστράφηκε η οικογένειά μας» και απάντησε «δεν ευθύνομαι εγώ για τη δολοφονία, δεν μπόρεσα να την προστατέψω».

«Του είπα “με έχεις πληγώσει παιδί μου” και μου απάντησε “συγγνώμη, ένα συγγνώμη δεν φτάνει. Συγγνώμη στους γονείς, συγγνώμη στην κοπέλα» ανέφερε.

«Μακάρι να ήμουν εγώ, μακάρι να συνέβαινε αυτό σπίτι μου. Γιατί όταν ο γιος μου έβρισκε φίλους άκουγα από την κλειδαρότρυπα τη λένε. Ήμουν υπερβολική» δήλωσε η μητέρα.

«Έχω πάει πολλές φορές να ανάψω το κεράκι μου» στην παραλία της Φώκιας που εντοπίστηκε η σορός της Ελένης, είπε στο STAR η μητέρα του κατηγορουμένου.

«Έχω πει πολλές φορές “γιατί”. Γιατί σε αυτή την οικογένεια; Κρίμα», ανέφερε η μητέρα του κατηγορουμένου.

«Έμπλεξε»

«Είναι ευαίσθητο παιδί και το κακοπήρανε. Κάθε οικογένεια έχει και τις κακές της στιγμές» και όταν συνέβαινε κάτι ο Α. «έφευγε, δεν μπορούσε να αντέξει. Σίγουρα έμπλεξε το παιδί. Εγώ ήμουν πολύ προσεκτικός όταν του μιλούσα γιατί είχα καταλάβει πως του προκαλούσα ψυχολογικά όταν του μιλούσα με άσχημο τρόπο».

Όταν ρωτήσανε τον γιο τους αν σκότωσε την Ελένη το αρνήθηκε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους ενώ για τον βιασμό της 19χρονης ΑμεΑ ο πατέρας είπε πως «τον μπλέξανε».

Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι το γεγονός πως «δεν αντέδρασε» στη δολοφονία της Ελένης είναι «διότι το παιδί αυτό όταν έβλεπε βία τρόμαζε».

«Είμαστε στο πλευρό του, πάντα θα ήμαστε ασχέτως ότι δεν ήμασταν μπροστά στις κάμερες που ήταν επιλογή μας» σχολίασε.

«Είμαστε άνθρωποι του μεροκάματου απλά ήμασταν τυχεροί που είχαμε πάντα μεροκάματο. Πάντα παλεύαμε», ανέφερε η μητέρα του νεαρού.

Και οι δύο γονείς ισχυρίστηκαν ότι ο γιος τους «έμπλεξε» τους «τελευταίους μήνες» και «σαν μητέρα του φώναζα όπως κάθε μητέρα που έχει κόντρα με τα παιδιά σε αυτή την ηλικία. Έλεγα ότι είναι εφηβεία θα περάσει».

Η γνωριμία

«Μου είπε ότι έχω γνωρίσει μια καλή κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη που ο πατέρας της είναι δήμαρχος. Εγώ σαν μάνα χάρηκα και του είπα πως βρήκε κοπέλα με επίπεδο», ισχυρίστηκε η μητέρα του Αλβανού κατηγορουμένου.

«Την ιστορία δεν την ξέρω», ανέφερε.

«Σε όλες τις δίκες ήμουν στην Αθήνα κάθε φορά που έβλεπα τον πατέρα της Ελένης έκλαιγα» είπε η μητέρα.

«Λένε ότι ένα παιδί γίνεται βίαιο όταν υπάρχει βία στην οικογένεια. Εμένα ο άνδρας μου πρόσεχε μόνο και τις λέξεις» ισχυρίστηκε.

«Η δύναμη της παρέας είναι μεγαλύτερη από τη δύναμή μας» επεσήμανε.