Μαζί του συνελήφθη ένας ακόμη 41χρονος ομοεθνής του, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Είναι ο άνθρωπος που μετά τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε δώσει καταφύγιο στην περιοχή της Καλλιθέας στον Grz.D.T., ο οποίος -αν και ισοβίτης- είχε λάβει άδεια από το κατάστημα κράτησης και δεν γύρισε ποτέ. Μάλιστα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του είχε συσταθεί ειδική ομάδα από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. 

Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο 

Τον Οκτώβριο του 2010 το πανελλήνιο συγκλονίζεται από την είδηση ότι ο 73χρονος επιχειρηματίας, Μίμης Ζουγανέλης, βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα της βίλας του στο Γλυφάδι Μυκόνου. Από μαρτυρίες και την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι διατηρούσε για σχεδόν μία τριετία σχέση με μία 28χρονη τότε γυναίκα - δηλητήριο, την Πολωνή χορεύτρια M.P., η οποία «σπάει» στην ανάκριση και ομολογεί ότι συμμετείχε στο σχέδιο ληστείας του αγαπημένου Μυκονιάτη που κατέληξε σε άγρια ανθρωποκτονία.

Στόχος ήταν τα μετρητά (σ.σ. άνω του 1 εκατ. ευρώ) που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο του Μίμη Ζουγανέλη, στη βίλα του στο «νησί των ανέμων». Εμπνευστής και οργανωτής του σχεδίου ο εραστής της, Grz.D.T. ενώ υπήρχε ακόμη ένας συνεργός (σ.σ. επίσης Πολωνός, ο ταξιτζής M.Z.). Οι δύο άνδρες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία, ενώ μόλις αυτός φάνηκε του όρμησαν, τον χτύπησαν και τον οδήγησαν μέσα στο σπίτι προκειμένου να τους αποκαλύψει που βρίσκονταν το χρηματοκιβώτιο και φυσικά τους κωδικούς.

Έπειτα από σκληρά βασανιστήρια ο 73χρονος τους υπέδειξε το σημείο και τότε τον αποτελείωσαν χτυπώντας του το κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία και τον εγκατέλειψαν νεκρό στο μπάνιο. Μάλιστα, οι Πολωνοί κακοποιοί άρπαξαν και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν, ωστόσο, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να λύσουν την υπόθεση αξιοποιώντας καταθέσεις και πληροφορίες.