Εργαζόμενοι σε εταιρεία καλλυντικών καλούνται να υπογράψουν σύμβαση η οποία προβλέπει ότι οι ιθύνοντες έχουν το δικαίωμα να λάβουν δείγματα σάλιου και αίματος για να διαπιστωθεί αν ο εργαζόμενος πάσχει από κορονοϊό ή κάποια άλλη ασθένεια, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» και του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις καλλυντικών.

«Πρόκειται για μία σύμβαση που μας εξέπληξε δυσάρεστα. Στην αρχή θεωρήσαμε πως είναι ένα κακόγουστο αστείο. Όταν διαβάσαμε τη σύμβαση διαπιστώσαμε πως οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε γεωμετρικά και βιολογικά τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν το παρελθόν είχαν κάνει χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών ή αν κάποιος έπασχε από κατάθλιψη και έπαιρνε κάποια χάπια» είπε στο OPEN ο πρόεδρος του σωματείου «Η Ένωση», Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

«Μιλάμε για πλήρη παραβίαση ιατρικού απορρήτου και προσωπικών δεδομένων. Έχουμε στείλει επιστολή στην εταιρεία να αποσύρει αυτή την ντροπιαστική για το ανθρώπινο είδος σύμβαση και σήμερα εφόσον δεν αποσυρθεί θα κάνουμε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και το υπουργείο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργόπουλο η συγκεκριμένη εταιρεία απασχολεί 1.200 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, είναι μεγάλη επιχείρηση που προωθεί συμβούλους αισθητικής και πωλητές σε καταστήματα καλλυντικών και σούπερ μάρκετ. «Πάρα πολλοί εργαζόμενοι έχουν πιεστεί και την υπέγραψαν, πάρα πολλοί όμως έχουν αντισταθεί» είπε.