Διασφάλιση του εισοδήματος τους με την επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό, οι οποίοι αυτήν την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρουν, ο υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης, δεν δέχτηκε τις δυο προηγούμενες φορές, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα στον κλάδος τους, οξύνονται καθημερινά. 

«Γίνονται πολλές απολύσεις στα ξενοδοχεία και ιδίως στα μικρότερα», δηλώνει η κυρία Μαυρομάτη Αντιγόνη, τονίζοντας ότι «είπαν ότι θα συνεχίσουν να μας δίνουν το επίδομα, αλλά 80 μέρες τώρα που είμαστε κλειστά έχουμε λάβει μόνο 800 ευρώ». Στις 28 του Μαΐου ήρθαμε πάλι εδώ και όχι μόνο δεν μας δέχτηκαν, μας υποδέχθηκαν και με χημικά πίσω από τα ρολά.  

Πάλι η κ. Στρατινάκη κατέβηκε και ζήτησε να πάει μια αντιπροσωπεία. Είναι υπουργείο Εργασίας και πρέπει να δέχεται τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να ακούει μόνο τους εργοδότες μας. Ζητάμε διασφάλιση του εισοδήματός μας με βάση την κλαδι9κή μας σύμβαση. Από την ημέρα που έκλεισαν τα ξενοδοχεία έχουμε πάρει μόνο 800 ευρώ, έχουν περάσει 70-80 μέρες».