Συγκεκριμένα η Καίτη Γαρμπή με ανάρτησή της στο Twitter, όπου έχει έντονη παρουσία τελευταία, σχολιάζοντας κοινωνικοπολιτικά θέματα, «αποχαιρέτησε» με μία φράση του Τσαρλς Μπουκόφσκι τη Χαρούλα Αλεξίου που αποφάσισε να πει αντίο στο τραγούδι.

«Ο Μπουκόφσκι έλεγε πως ο διανοούμενος λέει κάτι απλό με δύσκολο τρόπο. Ο καλλιτέχνης λέει κάτι δύσκολο με απλό τρόπο. Η Χαρούλα Αλεξιου με τον τρόπο που είπε το «αντίο» στην τέχνη της τα είπε όλα. Respect!».

Δείτε το tweett της Καίτης Γαρμπή:

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρουλα Αλεξίου ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το τραγούδι λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη φωνή της, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια μίλησε στην εκπομπή με αφορμή την κυκλοφορία «Τα τραγούδια της ξενιτιάς» και εξήγησε ότι έχει πάρει την απόφαση να αποχαιρετήσει το τραγούδι εφόσον πλέον δεν μπορεί να το κάνει καλά. 

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό».