Σύμφωνα με το Open, η επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα δείχνει ότι ήταν μία καλά σχεδιασμένη επίθεση, καθώς η δράστης είχε καταγραφεί από κάμερες κοντά στο σημείο της επίθεσης επί τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε κάνει δύο «πρόβες» πριν την ημέρα που έφθασε στην Καλλιθέα και πέταξε το βιτριόλι στην 34χρονη.

Οι κάμερες ασφαλείας στην περιοχή την έχουν καταγράψει δύο μέρες πριν την επίθεση να είναι στο σημείο, φορώντας περίπου τα ίδια ρούχα, ενώ κουβαλούσε πάντα μαζί της ένα σακίδιο.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η δράστης έκανε «πρόβα» γιατί μία ημέρα πριν είχε πάρει τηλέφωνο ζητούσε ένα ταξί για να φτάσει στο σημείο και στη συνέχεια να την μεταφέρει σε μία περιοχή στα νότια προάστια.

Άρα λοιπόν οι αστυνομικοί έχουν καταγεγραμμένη τη φωνή της γυναίκας δύο φορές, τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βάση να συνέλθει από το σοκ η 34χρονη Ιωάννα ώστε να τους δώσει περισσότερα στοιχεία. Την Πέμπτη τους είπε για δύο νέα πρόσωπα από τις κοινωνικές επαφές, για τα οποία η αστυνομία θα πρέπει να ξεκινήσουν έρευνα για να δουν εάν έχουν κάποια σχέση με την επίθεση.